TAVSİYE ETTİĞİM KONULAR

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
  • Bursa Gezi Rehberi

    Evliyaları , Türbeleri,Külliyeleri,Hanları,Yüzyıllık Evleri,Tarihi Kapalı çarşısı,Teleferiği,Tarihi Camileri, Mimari Yapıları,600 Yıllık Çınarları, Tarihi Çarşılı Irgandı Köprüsü,Tarihi Evleri,Kaplıcaları,Çinisi, İpeği,Havlusu,Kestane Şekeri,İskender Kebabı, ,Mudanya’sı,Trilye’si,Cumalıkızık’ı,Misi’si ve Uludağ’ı ile Bursa’yı ziyaret etmeniz için bir çok neden bulunmaktadır.

  • Çanakkale Şehitliği ve Gelibolu Gezi Rehberi

    Güzel Türkiye’mizin hemen her yerinde gezilecek,görülecek ve ibret alınacak nice harika beldeler var. Atalarımızın , bu vatana hizmetlerini anlamaya çalışmak elbette ki biz torunları için çok önemlidir.Bu vatan topraklarında , bu gün özgürce yaşamamızı onlara borçluyuz. Geçmişimizi ve büyüklerimizi anlamamızı sağlayacak en önemli yerlerden biri de Çanakkale Şehitliğidir.

  • Küsmek

    Yine sıkıntılı bir gece, yine evin içinde sessizlik. Ali yalnız başına evin içinde dolaşmaya başladı. Önce biricik kızının odasına girdi. Yerde ki oyuncaklarına baktı. Yatağının üzerindeki yastığını alıp kokladı.Kızının kokusunu içine çekti.Daha sonra,oturma odasına geçti ve koltuğa oturup düşünmeye başladı. Eşi ile yaşadığı kaçıncı kırgınlık kaçıncı küslüktü. Artık bu küs kalmaları haftalarca sürebiliyordu. Aynı evin içinde iki yabancı gibiydiler.

  • Bu Çocukların Suçu Ne?

    Ahmet henüz 8 yaşın da idi.O akşam Annesi ve kız kardeşi ile birlikte yemeklerini erkenden yediler.Babası yine bu akşamda onlarla birlikte yemekte yoktu.Ahmet Annesine sorduğunda,her zamanki cevabı almıştı’’ Gelir yavrum iştedir.İşleri uzadı herhalde.Hadi sen yemeğini bitir ve doğru ödevinin başına git’’.Ahmet yemekten sonra odasına çekilip ödevlerini yapmaya koyuldu.Bitirince de hemen pijamalarını giyip yattı.

  • Güler Yüz Tatlı Dil

    Güler yüz ve tatli dilli olan insanlar , çevresine ışık ve güzellik saçarken,asık suratlı karşısındakine ufacık gülümsemeyi , selamlaşmayı bile çok gören insanların ise çevresine karanlık ve olumsuzluk yaydığına her zaman inanmışımdır.

  • Maddi Borçlardan Kurtulmanın Yolları

    İş ve özel hayatımız da;iş bitirici , objektif , bilgi düzeyi yüksek, istekli, iletişimi kuvvetli insan olalım ama ne olur bunlardan daha fazla doğrucu ve dürüst bir insan olmaya gayret edelim,aradığımız elemanlarda da ahlaki yetkinliğe diğerlerinden daha çok önem verelim. Benim çalışanım hem işini iyi bilen, mesleğinin gerektirdiği sorumlulukları en iyi biçimde yerine getiren ama bunlardan daha fazla ahlaki donanımı yüksek, doğruluğa dürüstlüğe önem veren bir çalışan olmalı.

4 Şubat 2012 Cumartesi

SİZİN EVİNİZDE VE İŞ YERİNİZDE YARDIM BAĞIŞ KUTUNUZ VARMI? | 1 yorum:

BİR SADAKA BİN BELAYI DEFEDER (Hadis_i Şerif)




*(Bu yazımın tarafımca seslendirilmiş hali ,sayfa sonundadır.)
Merhaba Dostlar
Bir akşam Antepli bir ağabeyimizi ziyarete gitmiştim.
Sohbet sonrası evden çıkarken kapının yanındaki dolabın üstünde ufak bir kutu gördüm.İçinde bozuk paralar ve kağıt paralar olan küçük saydam bir kutu idi.
 Benim kutuya baktığımı görünce Yusuf Ağabeyimizde ailesi ve yakınları ile birlikte başlattıkları bir güzellikten bahsetti.
 Eve koydukları bu kutuya,ellerinde ceplerinde biriken bozuk paraları koyduklarını , arada ziyarete gelenlerinde
kutuya para attıklarını(bu arada bende bir miktar kutuya attım tabi ki ve sonrada bu kutuda biriken paraları toplayıp,Bursa’ya okumaya gelen,durumları müsait olmayan öğrencilere yardım yaptıklarını söyledi. 
 Bu o kadar çok hoşuma gittiki hemen evimde uygulamaya başladım ayrıca iş yerimdeki bulunduğum ofisin en işlek olan yerine yani çay makinalarının olduğu yere de bir tane koyduk.

Sevgili dostlar ofisimizdeki yaklaşık 30 yürek , bu ufacık kutuya attığımız paralarla bu güne kadar 4.000 – TL para topladık ve bu paralar ile de küçük büyük bir çok muhtaç olana ulaşıp, bir anlıkta olsa içlerine bir mutluluk yüzlerine bir gülümseme bıraktık.


 Neden sizde evlerinizde,iş yerlerinizde bu uygulamaya başlamayasınız ki.Bu küçücük kutu ile olacak şeymi demeyin siz yeterki uygulayın ve sabredin bakın o küçük dediğiniz kutu ,ufak paralarda olsa nice kalplerde sevinç sizin içinizde de huzur yaratacak.

Bakın Senai DEMİRCİ çocukluk hatırasında bu konudan nasıl bahsetmiş. 

Evin dış kapısının önünde, ayakkabılığın üzerinde durup bize her vakit tebessüm eden bir hazine sandığımız vardı. 
Bakmayın hazine sandığı dediğimize, şimdiye kadar içinden ne bir pırlanta çıktı, ne bir elmas, ne de para. Bize bir şey vermiyordu.Paramız eksiliyordu ama içimizde tarif edemediğimiz bir şeyler de artıyordu. Sanki verdikçe zenginleşiyor gibiydik.
Harçlığımız eksildikçe çoğalıyor gibiydi. 
Neden mi? 
Babam ve annem, bu kutunun altında bir kapı olduğuna ve bu kapının bazı evlere açıldığına inandırmıştı bizi. 
Kutunun altında, paraların akıp uçuştuğu yerde, kitaplarını alamamış bir çocuk, elbisesi eskimiş bir adam, çikolata bekleyen bir kardeşimiz bekliyordu. Parayı oraya koyarken, çocukların yüzlerindeki sevinci görüyor gibi oluyorduk, bizim yüzümüzde de onlarınki gibi gülücükler beliriyordu.
Hazine sandığına benzeyen “sadaka kutusu”na koyduğumuz paraların bizden eksildiğini düşünmüyorduk. Tam tersine, oraya koyduğumuz her şeyin bize katıldığını, bizi tamamladığını, mutluluğumuzu çoğalttığını hissediyorduk.

NE OLUR 
SİZDE
EVİNİZE İŞ YERİNİZE
BİR YARDIM BAĞIŞ KUTUSU KOYUN
VE
AZ ÇOK DEMEDEN
BİRİKENLERİ 
İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 
ULAŞTIRIN.

Bu yazımı, Bizim Bloglar Mahallesi, Blogum Seslendi Kampanyasına destek vermek amacıyla, seslendirildirip,aşağıda yayınladım.
Amacımız ; Özellikle görme engelliler olmak üzere,tüm okuma güçlüğü ile yaşamak zorunda olanlara bir parça olsun destek verebilmektir.

1 yorum:

  1. Merhaba Zarif oğlu
    Bahsettiğin kutudan bizim evdede var.yıllardır okadar çok ihtiyaçlıya hizmet ettiki bu kutu.
    herkesin evinde iş yerinde olmalı.küçük ama işlevi büyük bir kutu.
    bu yazında nice hayırlara vesile olur İNŞALLAH

    YanıtlaSil