TAVSİYE ETTİĞİM KONULAR

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
  • Bursa Gezi Rehberi

    Evliyaları , Türbeleri,Külliyeleri,Hanları,Yüzyıllık Evleri,Tarihi Kapalı çarşısı,Teleferiği,Tarihi Camileri, Mimari Yapıları,600 Yıllık Çınarları, Tarihi Çarşılı Irgandı Köprüsü,Tarihi Evleri,Kaplıcaları,Çinisi, İpeği,Havlusu,Kestane Şekeri,İskender Kebabı, ,Mudanya’sı,Trilye’si,Cumalıkızık’ı,Misi’si ve Uludağ’ı ile Bursa’yı ziyaret etmeniz için bir çok neden bulunmaktadır.

  • Çanakkale Şehitliği ve Gelibolu Gezi Rehberi

    Güzel Türkiye’mizin hemen her yerinde gezilecek,görülecek ve ibret alınacak nice harika beldeler var. Atalarımızın , bu vatana hizmetlerini anlamaya çalışmak elbette ki biz torunları için çok önemlidir.Bu vatan topraklarında , bu gün özgürce yaşamamızı onlara borçluyuz. Geçmişimizi ve büyüklerimizi anlamamızı sağlayacak en önemli yerlerden biri de Çanakkale Şehitliğidir.

  • Küsmek

    Yine sıkıntılı bir gece, yine evin içinde sessizlik. Ali yalnız başına evin içinde dolaşmaya başladı. Önce biricik kızının odasına girdi. Yerde ki oyuncaklarına baktı. Yatağının üzerindeki yastığını alıp kokladı.Kızının kokusunu içine çekti.Daha sonra,oturma odasına geçti ve koltuğa oturup düşünmeye başladı. Eşi ile yaşadığı kaçıncı kırgınlık kaçıncı küslüktü. Artık bu küs kalmaları haftalarca sürebiliyordu. Aynı evin içinde iki yabancı gibiydiler.

  • Bu Çocukların Suçu Ne?

    Ahmet henüz 8 yaşın da idi.O akşam Annesi ve kız kardeşi ile birlikte yemeklerini erkenden yediler.Babası yine bu akşamda onlarla birlikte yemekte yoktu.Ahmet Annesine sorduğunda,her zamanki cevabı almıştı’’ Gelir yavrum iştedir.İşleri uzadı herhalde.Hadi sen yemeğini bitir ve doğru ödevinin başına git’’.Ahmet yemekten sonra odasına çekilip ödevlerini yapmaya koyuldu.Bitirince de hemen pijamalarını giyip yattı.

  • Güler Yüz Tatlı Dil

    Güler yüz ve tatli dilli olan insanlar , çevresine ışık ve güzellik saçarken,asık suratlı karşısındakine ufacık gülümsemeyi , selamlaşmayı bile çok gören insanların ise çevresine karanlık ve olumsuzluk yaydığına her zaman inanmışımdır.

  • Maddi Borçlardan Kurtulmanın Yolları

    İş ve özel hayatımız da;iş bitirici , objektif , bilgi düzeyi yüksek, istekli, iletişimi kuvvetli insan olalım ama ne olur bunlardan daha fazla doğrucu ve dürüst bir insan olmaya gayret edelim,aradığımız elemanlarda da ahlaki yetkinliğe diğerlerinden daha çok önem verelim. Benim çalışanım hem işini iyi bilen, mesleğinin gerektirdiği sorumlulukları en iyi biçimde yerine getiren ama bunlardan daha fazla ahlaki donanımı yüksek, doğruluğa dürüstlüğe önem veren bir çalışan olmalı.

14 Şubat 2012 Salı

İSLAMİYETTE KADINA SAYGI | 4 yorum:

                 
                     Şimdi nerden çıktı bu yazı diyorsunuz değilmi?Anlatayım 
Geçen gün bir arkadaşım,muhafazakar olarak bilinen (tabi kimin ne olduğunu bir tek Yüce Yaratıcı bilir) bir sanatçının karısını dövdüğünü hatta bu (aşağılık ve midemi bulandıran) eylemini de, sözde kendini haklı göstermek adına ''İslamiyette kadını dövmenin var olduğunu'' söylediğini belirtti. 
                     Eylem aşağılık bir eylemdi,tabi ki öncelikle zavallı eşine çok üzüldüm ama beni dahada üzen,arkadaşımın ''İslamiyet gerçekten bir kadına kaba kuvvet kullanmayı,(söylemeye dilim varmıyor ama kafa göz yarmayı) haklı gösteriyor mu? Başka bir olayda yine aşağılık bir adamın bu hale getirdiği yandaki resimdeki ablamızın(ALLAH yattığı yerde huzurlu kılsın) durumuna ne diyor acaba diye sorgulayan hali ve yaşadığı tereddüt olmuştu.
                     Bunun üzerine bende bu yazıyı yazmaya karar verdim. 
                     Sevgili arkadaşlarım ;Sevgili Peygamberimiz Rasulullah(s.a.v.) Efendimiz ''Kadınlarınızın da sizin üzerinizde hakları vardır." buyurarak daha yedinci yüzyılda yüzyirmi dört bin müslüman hacı namzedine karşı, kadınların haklarını ilk olarak açıklamışdır. 
                    Aşağıda Peygamber Efendimizin (s.a.v.) konu ile ilgili hadîs-i şerîflerinden bir bölümünü bulabilirsiniz.Lütfen okuyun ve ''Dövüyorsam ne olmuş bu bizim dinimizdede var diyenlerede okutun.Bu insanlarda azıcık dahi bir beyin var ise yaptıklarının ne kadar korkunç ve hesabınıda da veremeyeceklerini anlarlar belki.
                   "Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh’tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh’ın bir emâneti olarak aldınız.''
                   "Onlara yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, onları dövmeyin, onlara çirkin demeyin, fenâ söz söylemeyin"
                   "Kadınlarınızla iyi geçinin; eğer onlardan hoşlanmadı iseniz bile!.Olabilir ki bir şey, sizin hoşunuza gitmez de, Allâh onda bir çok hayır takdîr etmiş bulunur."
                   ''Hanımını döven, Allah’a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum'' 
                   ''Hanımının haklarını ifa etmeyenin; namazları, oruçları kabul olmaz''  
                    "Sizin en hayırlınız, ehline (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır. Ve ben de ehline karşı en hayırlı olanınızım." 
                    "Mü’minlerin îmân bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır."  
                    ''Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, Allahü teâlânın size emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin''  
                   ''En üstün mümin, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranan güzel ahlaklı kimsedir.''  
                   ''Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine, bir köle azat etmiş sevabı yazılır.''
                   ''Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.'' 
                 
 Ayrıca şunlarıda bilelimki ; 
                  İslamiyet’in ilk şehidi bir kadındır.(Hz.Sümeyye)  
                  İslamın tebliğinden sonra ilk iman eden bir kadındır.(Hz.Hatice) 
                  Kur’an-ı Kerim’de Nisa (Kadınlar), Müntehine (imtihan edilen kadın), mücadele (mücadele eden kadın), Meryem (Hz. İsa’nın annesi )... gibi sure isimleri vardır. Fakat mesela, rical (erkekler) süresi yoktur.


                  Şimdi ben ne yapacağım biliyormusunuz? Hemen Ankara'daki anamı arayacağım ve halini hatırını soracağım.Sonrada benim üzerimde emekleri çok olan eşimin ve kayınvalidemin ellerinden birkez daha öpeceğim.Sizde ne olur hemen şimdi( daha henüz sabah görüşmüş olsanız dahi) eşinizi,annenizi,kız kardeşinizi,ablanızı,kayınvalidenizi arayın ,seslerini duyun sesinizi duyurun.


Şunu hiçbir zaman unutmayalım:


Kim zerre kadar iyilik yapmışsa onu görür.Kim zerre kadar kötülük yapmışsa onu görür.(99.Zelzele,6-8) 
Herkes yaptığı en ufak iyilik veya kötülüğün karşılığını tam manası ile görecektir.













4 yorum:

  1. Siz ne kadar Şerefli olursanız, Kadınlarınız da o kadar Namuslu olur .. [Haz. Muhammed] (: Çok güzel bi yazı olmuş, tebrik ederim. güzel bloglamalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Bozkurt Görmez
      Saygılar

      Sil
  2. Güzel yazı.. Yazınızı güzelleştiren Hadis-i Şerifler bu konudaki tüm yargıları bertaraf etmiştir. O ne demişse doğru , ne yapmış iyi yapmıştır. Rehber O'dur .. Önder O'dur... Tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. @Vural Egemen SARIGÖZ

    Teşekkür ediyorum Vural Bey

    Bende sizin yazılarınız beğenerek okuyor ve izliyorum.

    Saygılar

    YanıtlaSil