TAVSİYE ETTİĞİM KONULAR

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
  • Bursa Gezi Rehberi

    Evliyaları , Türbeleri,Külliyeleri,Hanları,Yüzyıllık Evleri,Tarihi Kapalı çarşısı,Teleferiği,Tarihi Camileri, Mimari Yapıları,600 Yıllık Çınarları, Tarihi Çarşılı Irgandı Köprüsü,Tarihi Evleri,Kaplıcaları,Çinisi, İpeği,Havlusu,Kestane Şekeri,İskender Kebabı, ,Mudanya’sı,Trilye’si,Cumalıkızık’ı,Misi’si ve Uludağ’ı ile Bursa’yı ziyaret etmeniz için bir çok neden bulunmaktadır.

  • Çanakkale Şehitliği ve Gelibolu Gezi Rehberi

    Güzel Türkiye’mizin hemen her yerinde gezilecek,görülecek ve ibret alınacak nice harika beldeler var. Atalarımızın , bu vatana hizmetlerini anlamaya çalışmak elbette ki biz torunları için çok önemlidir.Bu vatan topraklarında , bu gün özgürce yaşamamızı onlara borçluyuz. Geçmişimizi ve büyüklerimizi anlamamızı sağlayacak en önemli yerlerden biri de Çanakkale Şehitliğidir.

  • Küsmek

    Yine sıkıntılı bir gece, yine evin içinde sessizlik. Ali yalnız başına evin içinde dolaşmaya başladı. Önce biricik kızının odasına girdi. Yerde ki oyuncaklarına baktı. Yatağının üzerindeki yastığını alıp kokladı.Kızının kokusunu içine çekti.Daha sonra,oturma odasına geçti ve koltuğa oturup düşünmeye başladı. Eşi ile yaşadığı kaçıncı kırgınlık kaçıncı küslüktü. Artık bu küs kalmaları haftalarca sürebiliyordu. Aynı evin içinde iki yabancı gibiydiler.

  • Bu Çocukların Suçu Ne?

    Ahmet henüz 8 yaşın da idi.O akşam Annesi ve kız kardeşi ile birlikte yemeklerini erkenden yediler.Babası yine bu akşamda onlarla birlikte yemekte yoktu.Ahmet Annesine sorduğunda,her zamanki cevabı almıştı’’ Gelir yavrum iştedir.İşleri uzadı herhalde.Hadi sen yemeğini bitir ve doğru ödevinin başına git’’.Ahmet yemekten sonra odasına çekilip ödevlerini yapmaya koyuldu.Bitirince de hemen pijamalarını giyip yattı.

  • Güler Yüz Tatlı Dil

    Güler yüz ve tatli dilli olan insanlar , çevresine ışık ve güzellik saçarken,asık suratlı karşısındakine ufacık gülümsemeyi , selamlaşmayı bile çok gören insanların ise çevresine karanlık ve olumsuzluk yaydığına her zaman inanmışımdır.

  • Maddi Borçlardan Kurtulmanın Yolları

    İş ve özel hayatımız da;iş bitirici , objektif , bilgi düzeyi yüksek, istekli, iletişimi kuvvetli insan olalım ama ne olur bunlardan daha fazla doğrucu ve dürüst bir insan olmaya gayret edelim,aradığımız elemanlarda da ahlaki yetkinliğe diğerlerinden daha çok önem verelim. Benim çalışanım hem işini iyi bilen, mesleğinin gerektirdiği sorumlulukları en iyi biçimde yerine getiren ama bunlardan daha fazla ahlaki donanımı yüksek, doğruluğa dürüstlüğe önem veren bir çalışan olmalı.

11 Mart 2012 Pazar

AİLEM İLE GEÇİRDİĞİM BİR PAZAR GÜNÜNE DAİR | 8 yorum:



Dün akşam yatmam gece 2'yi bulduğundan,bu sabah kızımın hadi babacığım kahvaltı hazır diyen tatlı sesi ile gözümü zor açtım.
Aslında güne erken başlamayı seven bir insanım.Erken başladığımda günü daha dolu geçirdiğime inanıyorum.
Neyse bu gün biraz geciktik işte.


Niloş ve çocuklar ile kahvaltımızı tamamlayıp tam gazetemi elime almıştım ki,kızımın hadi baba oyun oynayacağız diyen ısrarları  başladı.Kem küm hık mık demeye kalmadan kendimi fıstıkcığımın odasında buldum.Ne mi oynadık?Her zamanki gibi evcilik.Fakat ne hikmetse hep ben Anne oluyorum,kendisi abla ve bir de elime bir bebek tutuşturuyor oda kardeşi oluyor.Neler yapmıyoruz ki.Bebeğe oyuncak tencere ile makarnalar pişiriyoruz,köfteler yapıyoruz.Eee tatlısız olurmu bir de sütlaç yapıyoruz.Sözde yemekler hazır olunca ,oturup plastik tabakların içinde plastik kaşıklar ile onları yiyoruz.Bu oynadığımız oyun sırasında kızıma bakıyorumda kendini nasıl oyuna veriyor,kaptırıyor sanki gerçek gibi yaşıyor oyunu.
Bazen bu oyundan sıkılsam da hemen pedagogların yazdıkları aklıma geliyor.
Ne diyor pedagoglar :
''Babanın çocukla evde oyun oynaması, gerektiğinde yemek yedirmesi, masal okuyarak çocuğu uyutması, dışarıya gezmeye götürmesi gibi birlikte yapılan  pek çok şey çocuğa özgüven kazandıracaktır. Babanın yakın ilgisiyle büyüyen çocuklar bedenen daha sağlıklı, insanlarla daha rahat iletişim kurabilen, daha kendine güvenli bireyler olurlar.''


E bizde öyle yapıyoruz işte.Şimdi bilen arkadaşlarım soruyordur "ERKOÇ habire Zeynep'ten bahsettin peki Ağabeyi Burak ile ne yapıyorsun?"
Sevgili dostlarım ,Burak daha anneci oldu ve Niloş'a yatkın oldu.Elbette ki onunla da mümkün olduğunca vakit geçirmeye çalışıyorum ama büyüklerimizin dediği gibi erkek çocuk daha Anneye düşkün kız çocuklar da Baba'ya daha düşkün oluyorlarmış gerçekten.
ALLAH(cc) 
Hepimizin çocuklarını her türlü kötülükten,
kazadan,beladan,nazardan,kem gözden,korusun ve
sevdikleri ile birlikte nice güzelliklere ulaştırsın
İNŞALLAH

"Bir baba çocuğuna güzel ahlaktan daha üstün bir miras bırakamaz.” 

 Hadis-i Şerif



Oyunumuz bitince şimdi de çizgi film zamanı dedik ve başladık caillou'yu seyretmeye.Çocuklar sayesinde caillo ile birlikte,şirinler,pepe,uzun kuyruk(marsu flaming),pako gibilerine de abone olduk.
Amaaaan benim de hoşuma gidiyor doğrusu.Çünki magazin haberlerin de kim kimin ile görülmüş,hayranları ne demiş,neden gece girdiği barın arka kapısından kaçar gibi çıkmış(neee öylemi olmuş gerçekten) Beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor.Birde Türk dizilerindeki ağlak suratlı insanları seyretmektense , kızımla birlikte caillo'yu , şirinleri seyretmek,oğlumla da discovery channel'da belgeselleri izlemek daha çok hoşuma gidiyor.
Onu da seyrettikten sonra biraz da kendim ile ilgileneyim dedim ve geçtim bilgisayarım başına , bloğum ile ilgili düzenlemeler yaptım,diğer blog arkadaşlarımın yazılarına göz gezdirdim.


Sonrada ne zamandır kütüphanemde duran ve okunmayı bekleyen Engin GEÇTAN'ın İnsan Olmak isimli kitabını aldım elime.Kitaptan kısa bir bölüm:"İkinci Dünya Savaşından bu yana geçen süre içinde çağdaş toplumlar kendine özgü bir olguyu da birlikte getirmiştir. İnsan eskisinden çok daha fazla insanla, çok daha kısa süreli, daha yüzeysel ilişkiler kurma eğilimindedir. Bu, soğuk bir günde karşılaşan bir grup kirpinin öyküsüne benzer. Kirpiler ısınabilmek için birbirine sokulurlar, ama dikenleri birbirine batar. Birbirlerinden ayrıldıklarında ise soğuktan rahatsız olurlar. İleri geri hareket ederek sonunda dikenlerini batırmadan birbirlerini ısıtabilecekleri en uygun uzaklığı bulurlar. Çağdaş toplumlarda incinmek ve diğerlerini incitmek eskiden olduğundan daha kolay. İnsanlar birbirleriyle eskisine oranla daha çeşitli biçimlerde ilişki kuruyorlar. Bunun sonucu kendimizi koruyacak savunma sistemleri geliştiriyoruz, incinmemek için diğer insanlara tereddütle yaklaşıyoruz." ''Kitap ile ilgili detaylara burdan bakabilirsiniz.


İşte özellikle çocuklarım ile birlikte olduğum bir pazar günüm de böyle güzellikler ile geçti çok şükür.

 YORUMLARINIZI DÜŞÜNCELERİNİZİ GÖNDERMENİZ BENİ ÇOK MOTİVE EDİYOR
1 - Aşağıdaki Yorum Gönder adımında ;Yorumumuzu yazıp, Profil Seçi tıklıyoruz.  2 - Profil Seç'te Adı/Url kısmına gelip adımızı veya rumuzumuzu yazıyoruz ve varsa web adresimizi yazıyoruz(yoksa boş bırakıyoruz) ve Yayınla diyoruz.
3 - Adımızı yazmak istemiyorsak;Profil Seç kısmından Anonim'i tıklayıp,Yayınla diyoruz.

      

ERKOÇ




8 yorum:

  1. Çok tatlısınız..Hep böyle samimi ve sevgiyle kalın..Size ve ailenize iyi pazarlar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğuma Hoş Geldiniz Deja Vu
      Öncelikle bloğumu izlediğiniz ve kızım ile bana blog listenizde yer verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.
      Blogtaki yazınızı da okudum ve yüzünüzde güzel bir tebessüm yarattığım içinde kendi adıma mutlu oldum.
      Hedefim sıcak ve samimi yazılar yazmak ve bu yazılarımın da çevremdekilerin mümkün olduğunca okuması ve yorum yapmasıdır.
      Çünkü yorum almak ve okunmak beni diğer yazacağım yazılar konusunda daha da heveslendiriyor motive ediyor.
      Yazdığım yazılarda , bana misafir olanlara, samimiyet ve içtenliğimi vermenin yanında önemli gördüğüm şeyleri de vurgulamaya çalışıyorum.
      Üsteki yazımda bir pazar gününü nasıl geçirdiğimden çok (kaç kişiyi ilgilendirir ki ERKOÇ'un pazarını nasıl geçirdiği) babaların an azından tatil günlerinde,bütün gün göbeklerini kaşıyıp sırt üstü yatmalarından ziyade,çocukları ile birlikte oynamalarının,onların oyun arkadaşı,çizgi film arkadaşı,belgesel arkadaşı olmalarının önemine değinmeye çalıştım.Bu sayede belki farkında olmadan,onların daha kendine güvenli,barışık fertler olarak topluma karışmalarına sebep olacaklardır.
      Tekrar size iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  2. Blog listemde yer almak ne demek..Şeref verdiniz..Yorumunuzu oldukça samimi gördüm okuduğumda..Evet gülümsettiniz pazar pazar beni :)Çok samimi ve çok güzel yazılarınızı okuyacağıma da eminim..Ayrıca yazılarınızı da yakınen takip edeceğim..Evet yorumlar insanı yazmaya heveslendiriyor..Çok yorum, çok izleyici tabii bir tercih meselesidir..Benim hiç yorum, hiç izleyici tercihim gibi..Tekrar güzel ve çevreye faydalı yazılar dilekleriyle..
    Sevgiyle kalınız..

    YanıtlaSil
  3. Daha Pedagog'lar söylememişken bile, benimde babam böyleydi. Ben çocukken genç bir baba değildi. 40'lı yaşlarında evlenmiş, haliyle biz çocukken baya yaşlıydı. Fakat öyle ilgiliydiki bizlerle anlatamam. Derslerimizle o ilgilenir, doktora o götürür, sinemaya gittiğimizde bizimle birlikte keyifle izler, oyunlarımıza katılır ve kitap okurdu. Daha anlatamayacağım bir dolu şey..

    İşte o yüzden sizin kızınızda büyüdüğünde, sizi böyle anlatıcak. Bundan güzel bir şey olabilirmi?

    YanıtlaSil
  4. Bu arada çocuklarınız öyle güzelki, maşallah :)

    YanıtlaSil
  5. Deja Vu ve Aslı Kardeşler
    Bu şeker tadındaki yorumlarınız için size çooook teşekkür ediyorum.
    Selam ve Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Her babanın yapabileceği etkili iletişim yolu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülya Kardeşim Bloğuma hoş geldin.
      Umarım her baba bu etkili iletişim yolunu uygular.Uygulamalıda.
      Yoksa tatil günlerinde sürekli kanepeye uzanıp göbeğimizi kaşımanın,çocuklarımıza bir faydası olmuyor.
      Selam ile.

      Sil