TAVSİYE ETTİĞİM KONULAR

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
  • Bursa Gezi Rehberi

    Evliyaları , Türbeleri,Külliyeleri,Hanları,Yüzyıllık Evleri,Tarihi Kapalı çarşısı,Teleferiği,Tarihi Camileri, Mimari Yapıları,600 Yıllık Çınarları, Tarihi Çarşılı Irgandı Köprüsü,Tarihi Evleri,Kaplıcaları,Çinisi, İpeği,Havlusu,Kestane Şekeri,İskender Kebabı, ,Mudanya’sı,Trilye’si,Cumalıkızık’ı,Misi’si ve Uludağ’ı ile Bursa’yı ziyaret etmeniz için bir çok neden bulunmaktadır.

  • Çanakkale Şehitliği ve Gelibolu Gezi Rehberi

    Güzel Türkiye’mizin hemen her yerinde gezilecek,görülecek ve ibret alınacak nice harika beldeler var. Atalarımızın , bu vatana hizmetlerini anlamaya çalışmak elbette ki biz torunları için çok önemlidir.Bu vatan topraklarında , bu gün özgürce yaşamamızı onlara borçluyuz. Geçmişimizi ve büyüklerimizi anlamamızı sağlayacak en önemli yerlerden biri de Çanakkale Şehitliğidir.

  • Küsmek

    Yine sıkıntılı bir gece, yine evin içinde sessizlik. Ali yalnız başına evin içinde dolaşmaya başladı. Önce biricik kızının odasına girdi. Yerde ki oyuncaklarına baktı. Yatağının üzerindeki yastığını alıp kokladı.Kızının kokusunu içine çekti.Daha sonra,oturma odasına geçti ve koltuğa oturup düşünmeye başladı. Eşi ile yaşadığı kaçıncı kırgınlık kaçıncı küslüktü. Artık bu küs kalmaları haftalarca sürebiliyordu. Aynı evin içinde iki yabancı gibiydiler.

  • Bu Çocukların Suçu Ne?

    Ahmet henüz 8 yaşın da idi.O akşam Annesi ve kız kardeşi ile birlikte yemeklerini erkenden yediler.Babası yine bu akşamda onlarla birlikte yemekte yoktu.Ahmet Annesine sorduğunda,her zamanki cevabı almıştı’’ Gelir yavrum iştedir.İşleri uzadı herhalde.Hadi sen yemeğini bitir ve doğru ödevinin başına git’’.Ahmet yemekten sonra odasına çekilip ödevlerini yapmaya koyuldu.Bitirince de hemen pijamalarını giyip yattı.

  • Güler Yüz Tatlı Dil

    Güler yüz ve tatli dilli olan insanlar , çevresine ışık ve güzellik saçarken,asık suratlı karşısındakine ufacık gülümsemeyi , selamlaşmayı bile çok gören insanların ise çevresine karanlık ve olumsuzluk yaydığına her zaman inanmışımdır.

  • Maddi Borçlardan Kurtulmanın Yolları

    İş ve özel hayatımız da;iş bitirici , objektif , bilgi düzeyi yüksek, istekli, iletişimi kuvvetli insan olalım ama ne olur bunlardan daha fazla doğrucu ve dürüst bir insan olmaya gayret edelim,aradığımız elemanlarda da ahlaki yetkinliğe diğerlerinden daha çok önem verelim. Benim çalışanım hem işini iyi bilen, mesleğinin gerektirdiği sorumlulukları en iyi biçimde yerine getiren ama bunlardan daha fazla ahlaki donanımı yüksek, doğruluğa dürüstlüğe önem veren bir çalışan olmalı.

14 Ocak 2013 Pazartesi

DEDİKODU | 10 yorum:






Falanca bay veya filanca bayan diyor ki;

Dedikoduyu hiç sevmem.Başkasının ne yaptığından bana ne.Kim kiminleymiş,kim kiminle kırıştırıyormuş beni hiç ilgilendirmez.Ay ne iyi bir insanım ben yaaa.

Çevremdeki hiçbir arkadaşıma,kötü gözle bakmam.Dedikodularını yapmam aman laf olur filan.A bu arada çok yakın bir kaynaktan duydum ama bana ismini sorma,iş yerimde falanca bay,filanca bayanla berabermiş biliyormusun,üstelik ikiside evli çocukları da varmış.Aman canım bana ne,hem bizimki dedikodu sayılmaz ki ben duyduğumu söylüyorum.Günahı kendi boyunlarına.Unutmadan aralarındaki yaş farkı da 8 yaş.Yuh hiç birbirlerine uymuşlarmı? Anam bunların sülalesi böyleymiş.Adamın babasının da başından 4 evlilik geçmiş.Şimdi 80 yaşında hala 5.inciyi de alacağım diyormuş.Aramızda kalacak ha.Bak yemin ver.(Bunun ağzında da bakla ıslanmazya neyse…)

Neme gerek biz kendi işimize bakalım. Dedikoduyu hiç sevmem biliyorsun ama şimdi sana bunu anlatmazsam çatlarım.Şu filanca bayan var ya geçen gün işe 5.000-TL’lik pırlanta yüzük ile geldi.Yav bunun aldığı maaş belli.Kocası da bir bankada memur.Eee nasıl alınıyor bu yüzük? Kız yoksa bunun kocası bankada paraları çaktırmadan cepellezi mi yapıyor.Aaaa ne günlere kaldık.Tövbe tövbeee

Bu üstekinin çocuğu da yine başladı tepemde müzik derslerine,kazık kadar adam oldu,lise sona gidiyor ve nerdeyse aylardır gitar dersi alıyor hala do’dan öteye geçemedi.Dooo dooo bakalım re’ye ne zaman geçecek.Mi’ye geçebilirmi bilmiyorum,geçse bile duymaya bizim ömrümüz yetmez herhalde.Bunların biraz ailecek akılları kıt galiba.Ne var yani bunu yüzlerine de söylerim.Şu an karşımda göreyim siz ailecek kıtsınız kıt derim.Adam habire iş değiştirip duruyormuş.Kadını da bir görsen baykuşa benziyor.Hatta ona baykuş Leyla diyorlarmış.Ben demiyorum öyle diyorlar ben milletin yalancısıyım.

Ay bu şarkıda dünden beri  dilime dolandı;

Apartmanın birinde
Otururlar baş köşelerde
Beyler işte güçte
Hanımların işi gücü dedikodu işte
Kimin kızı kaçmış kimin kızı dulmuş
Hatçeyi kocası akşam dövmüş
Fatmanın kızına dünür gelmiş
Vermezlerse kaçarım demiş.
Oğlanın işi yok boş gezermiş
Koca geldi ne yiyecek
Çoluk çocuk ne yiyecek
Dünden kalan kuru fasulye vardı
Isıtılıp ısıtılıp afiyetle yenecek.
Kimin kızı kaçmış kimin kızı dulmuş
Hatçeyi kocası akşam dövmüş
Fatmanın kızına dünür gelmiş
Vermezlerse kaçarım demiş.
Oğlanın işi yok boş gezermiş.

Dedikoduyu hiç sevmediğim gibi bu şarkıları da hiç sevmem ama dilime dolandı işte.

Anlatacak daha çok şey var ama en iyisi hiç konuşmayayım dedikodu olur.Günaha girmeyeyim.Ben milletin arkasından konuşmayı hiç sevmem.İş yerinde biri var ki,dedikodu meraklısı.Herkes hakkında muhakkak bir söyleyeceği vardır.Sor ona kimi istersen 7 sülalesinin yaptıklarını önüne döksün.Dedikodu yapmadığı bir an bile yok.
Geçenlerde artık dayanamayıp,gittim yanına ve yeter artık bu kadar yaptığın yeter.İnsanları arkalarından çekiştirmeye utanmıyormusun.Sen ne dedikoducu bir insansın dedim.O da bana ne dedi biliyormusunuz?  “Asıl dedikoducu senin gibi olur” 
Ay bu ERKOÇ'un da nerden aklına gelir de yazar böyle hikayecikler bilmem.Beni rezil etti cümle aleme.Dedikodu kim ben kim.Ha unutmadan geçen gün ne duydum biliyormusun?Aa döndü sırtını gidiyor.Dur nereye gidiyorsun sana anlatmazsam içimde kalır,ölürüm.Bekle beniiiiiiiii

Evet dostlarım merhaba;

Yazıya küçük bir eğlencelik ile başlamak istedim.Aslında toplum olarak dedikodu yapmayı ne çok seviyoruz değil mi?Kimimiz bir hastalık gibi bu huyumuzdan vazgeçemezken,üstelik hem yapmayı hem de bu tür haberler duymayı çok seviyorken ,
benimde dahil olduğum bir grupta dedikodudan kaçınmaya çalışıyoruz.Peki bunda başarılı oluyor muyuz.Hayır.Ne kadar kaçınsakta,çevremizdeki konuşmalar bizi alıp başka yerlere götürüveriyor.Başkalarının özel hayatları hakkındaki söylenenleri duymak, başımızı bir an için döndürüp,bakışlarımızı bulanıklaştırıyor.İrademi kemirip zayıflatan bu keneyi ezmek adına ben hemen ya bu söylemlerin olduğu ortamdan derhal uzaklaşmayı yada kulağıma cep telefonumun kulaklığını takıp radyo dinlemeyi tercih ediyorum.

NEDEN? 
Neden insanlar sürekli birbirleri hakkında konuşmayı sever,başkasını çekiştirip,arkasından konuşur ve zevkle onu ,ailesini hatta tüm yakınlarını dili ile yerden yere vurur?Yapacak önemli şeyleri yok mudur insanların.Kitap dergi okumak,uyumak,spor yapmak,müzik dinlemek,yemek yemek, insanlara yetmemektemidir? İlla o çeneleri,dilleri,doğru veya yanlış şeylerle başka insanları çekiştirmek, karalamak zorunda mıdır? 

Ne güzel söylemiş bir şairimiz “İlim adamı fikir üretir,dedikodu insanı zaman tüketir” diye. İnsanlarda haset kıskançlık boş vakit olduğu sürece dedikoduda hiç bitmeyecek herhalde.

Dikkat edin biri hakkında iyi bir şey söylediğinizde pek kimse oralı olmaz ama “bu var ya bu, iş yerinde  ne haltlar karıştırmış duydunuzmu” dediniz mi meraklılar çevrenizi bir anda sarıverir.
Söylediklerinizin doğru veya yanlış olduğu umurlarında değildir.Tek düşünceleri vardır.Bu öğrendiklerini derhal başkasına yetiştirmek.Duyduklarını başkasına satmak.
Buda Allah’tan biraz daha uzaklaştığının,kalplerinin daha da katılaştığının farkında olmayan basit ruhlu insanların eğlencesidir işte.

Maç muhabbeti diye veya okul yada askerlik anılarını konuşmak için masaya oturulur fakat birde bakarsınız konu,komşunun kızının kocaya kaçmasına,köşedeki bakkalın oğlunun işten atılmasına,okuldaki öğretmenin  yaşadığı evlilik dışı ilişkiye,komutanın gece kulüplerindeki etrafa para saçışlarına gelir.Yani yarım saat maç konuşulursa her halde iki saatte bunlar konuşulur.
Cehaletin verdiği cesaretle iki saat içinde bir sürü insana ok atılır.Masaya doğru veya yanlış bir sürü insanın yaşadığı ayıplar serilir.Sanki kendi ayıbımız çok azmış gibi başkalarının ayıbını konu edinir,gecenin ana konusu yaparız.Sonra oh be çeker ve evlerimize dağılırız.
Yalanmı?

Ben İnsanlar müzik dinleyerek,sevdikleri bir filmi seyrederek,kitap okuyarak hatta en başta dua ederek  rahatlayabileceklerine inanırım.Ama falanca bay/bayan rahatlama yolunu böyle seçmiş.

VARMISINIZ?
 1 - Sana acayip bir haberim var.Duyduklarına inanamayacaksın.Falanca var ya falanca , hafta sonu kiminle beraber görülmüş biliyormusun diyeni, daha lafına devam etme fırsatı vermeden ; Bilmiyorum ve bilmekte istemiyorum diyerek göndermeye,

2 - Hanımlar bir kabül günü toplanmış isek,Fatma hanımın kızının,bakkalın oğlunun,komşunun kocasının kulaklarını çınlatmadan,Visnap'ın bloğunda okuyup ta yaptığımız (http://visnap.blogspot.fr/2012/12/pacanga-boregi_4452.html) paçanga böreğinden ,son ay 450-TL gelen doğal gaz parasından,çocuklarımızın okullarından,yeni kocasını kaybeden komşu teyzeye yapacağımız yardımlardan,apartman görevlimizin okulunda çok başarılı olan kızı için toplayacağımız eğitim bursundan,okumakta olduğumuz kitaptan,gittiğimiz filimden bahsetmeye,

3 - Erkekler olarak Çarşamba akşamı her zamanki gibi grup toplantımızı yapmış isek,memleketin gündemindeki son konulardan konuşmaya,gittiğimiz veya gitmeyi düşündüğümüz filimler ve okuyup ta çok beğendiğimiz  kitaplar konusunu paylaşmaya,çalıştırdığı tekstil dükkanını işlerinin bozulması sebebi ile kapatmak zorunda kalan,grup üyesi arkadaşımıza nasıl yardım edebileceğimizi kararlaştırmaya,ince bağırsağındaki tümör nedeni ile ameliyat olmazsa 6 aylık ömrü kaldığı bildirilen 23 yaşındaki kardeşimiz Refiye'ye toplayacağımız yardımları kararlaştırmaya  ( Bilgi için tıklayın ),

4 - İş yerimizde fısıltı ve dedikodu ortamlarından uzaklaşıp, kendimizi, aklımızı,dikkatimizi işimize vermeye,

5 - Boş/dolu , yerli/yersiz konuştuklarımızın sonucunun nerelere varacağını,nice kalpleri kırabileceğini  düşünerek söyleyeceğimiz şeyleri söylemeden önce bir kez daha düşünmeye VARMISINIZ?

NE GÜZEL SÖYLEMİŞLER;
"En erdemli insan,(dedikodudan uzak durup)yalnız kendi ayıbını arayan ve bu yüzden başkalarının ayıbını aramaya imkan bulamayan kimsedir" Hz.Ali

"Duydum ki,yüzüme söylemekten kaçmış,gıybetimi yapmışsın.Benim gibi bir acizden korkmuş,Allah'tan korkmamışsın" Hz.Mevlana

"Başkalarının sözlerini sana taşıyan bir kimse,bil ki senin sözlerini de onlara taşıyordur."Hasan-ı BASRİ

"Dünyada en kolay şey dedikodu yapmak,en zor şeyse kendini tanımaktır" John LUBBOCK


UNUTMAYALIM;
Devamlı olarak fark edilen bir kişilik olmak istiyorsanız,bunu dedikodu/iftira yaparak,başkalarının hayatı konusunda, duyduğu mahrem şeyleri ilk çevresine duyuran insan olarak sağlayamazsınız.
Kendimizi fark ettirmenin en önemli yolu bence; Dürüst,onurlu,sabırlı,çalışkan,seviyeli kişiler olarak,kişilik özelliklerimizle kendimizi fark ettirmektir.

Selam ve Muhabbetle

 



 YORUMLARINIZI DÜŞÜNCELERİNİZİ GÖNDERMENİZ BENİ ÇOK MOTİVE EDİYOR
1 - Aşağıdaki Yorum Gönder adımında ;Yorumumuzu yazıp, Profil Seçi tıklıyoruz.  2 - Profil Seç'te Adı/Url kısmına gelip adımızı veya rumuzumuzu yazıyoruz ve varsa web adresimizi yazıyoruz(yoksa boş bırakıyoruz) ve Yayınla diyoruz.
3 - Adımızı yazmak istemiyorsak;Profil Seç kısmından Anonim'i tıklayıp,Yayınla diyoruz.














10 yorum:

  1. Merhaba Sevgili Levent Erkoç ne güzel ne faydalı post girmişsiniz.Bir an Levent Yüksel'in Mualla(Dedikodu)şarkısı aklıma geldi.Umarım okuyanlar hepimiz birazcıkta olsa ders alırız kendimize çeki düzen veririz.Şairimiz ne doğru söylemiş “İlim adamı fikir üretir,dedikodu insanı zaman tüketir."diye.Bizler de fikir üretenlerden olmak dileği ile izniniz ile bu güzel postu gtalka,twitterde paylaşmak istiyorum.Hoşça ve sağlıkla kalın..

    YanıtlaSil
  2. Güzel dileklerin için teşekkür ediyorum Visnap.Elbetteki sosyal paylaşım sitelerinde paylaşabilirsin.
    Selam ve Saygılarımla

    YanıtlaSil
  3. Levent abi görmeyeli epey değişmiş ağ günlüğün. Eline sağlık daha hoş olmuş bence (:

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel bir yazı olmuş, ellerinize sağlık ve varım! diyorum..

    YanıtlaSil
  5. Hoşgeldiniz Hilal Akıncı

    Yap,çekiştir,arkasından konuş,bu duyduğun dedikoduyu ilk etrafa yayan sen ol diye devamlı beynimize sinyaller gönderen nefsimizi , cümleten dize getireceğiz İNŞALLAH.
    Selam ve muhabbetle...

    YanıtlaSil
  6. Gürkan Kardeşim Sen de Hoşgeldin.
    http://www.gurkanca.com/2013/01/ekmek-open-cocuklar-doksanlar.html
    linkindeki yazında konu edindiğin gibi,ekmek öpen çocukluğumu bende çok özlüyorum.
    Selam ve Muhabbetle

    YanıtlaSil
  7. dedikodusuz hayat olmaz...

    YanıtlaSil
  8. Sayın @80'li
    Dedikodusuz hayat olmaz diyenleri,dedikodulu hayatları ile başbaşa bırakıyor,mutluluklar diliyorum.(Nasıl bir mutluluksa!)
    Selam ve Muhabbetle

    YanıtlaSil
  9. Güzel bir paylaşım olmuş.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. Erkoç amca yazın çok uzun okuyamadım kusura bakma ama bi kaç kelime okudum :D
    Sanırım dedikodu yapanların dedikodusunu yapmışın :D
    Allasen

    YanıtlaSil