TAVSİYE ETTİĞİM KONULAR

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
  • Bursa Gezi Rehberi

    Evliyaları , Türbeleri,Külliyeleri,Hanları,Yüzyıllık Evleri,Tarihi Kapalı çarşısı,Teleferiği,Tarihi Camileri, Mimari Yapıları,600 Yıllık Çınarları, Tarihi Çarşılı Irgandı Köprüsü,Tarihi Evleri,Kaplıcaları,Çinisi, İpeği,Havlusu,Kestane Şekeri,İskender Kebabı, ,Mudanya’sı,Trilye’si,Cumalıkızık’ı,Misi’si ve Uludağ’ı ile Bursa’yı ziyaret etmeniz için bir çok neden bulunmaktadır.

  • Çanakkale Şehitliği ve Gelibolu Gezi Rehberi

    Güzel Türkiye’mizin hemen her yerinde gezilecek,görülecek ve ibret alınacak nice harika beldeler var. Atalarımızın , bu vatana hizmetlerini anlamaya çalışmak elbette ki biz torunları için çok önemlidir.Bu vatan topraklarında , bu gün özgürce yaşamamızı onlara borçluyuz. Geçmişimizi ve büyüklerimizi anlamamızı sağlayacak en önemli yerlerden biri de Çanakkale Şehitliğidir.

  • Küsmek

    Yine sıkıntılı bir gece, yine evin içinde sessizlik. Ali yalnız başına evin içinde dolaşmaya başladı. Önce biricik kızının odasına girdi. Yerde ki oyuncaklarına baktı. Yatağının üzerindeki yastığını alıp kokladı.Kızının kokusunu içine çekti.Daha sonra,oturma odasına geçti ve koltuğa oturup düşünmeye başladı. Eşi ile yaşadığı kaçıncı kırgınlık kaçıncı küslüktü. Artık bu küs kalmaları haftalarca sürebiliyordu. Aynı evin içinde iki yabancı gibiydiler.

  • Bu Çocukların Suçu Ne?

    Ahmet henüz 8 yaşın da idi.O akşam Annesi ve kız kardeşi ile birlikte yemeklerini erkenden yediler.Babası yine bu akşamda onlarla birlikte yemekte yoktu.Ahmet Annesine sorduğunda,her zamanki cevabı almıştı’’ Gelir yavrum iştedir.İşleri uzadı herhalde.Hadi sen yemeğini bitir ve doğru ödevinin başına git’’.Ahmet yemekten sonra odasına çekilip ödevlerini yapmaya koyuldu.Bitirince de hemen pijamalarını giyip yattı.

  • Güler Yüz Tatlı Dil

    Güler yüz ve tatli dilli olan insanlar , çevresine ışık ve güzellik saçarken,asık suratlı karşısındakine ufacık gülümsemeyi , selamlaşmayı bile çok gören insanların ise çevresine karanlık ve olumsuzluk yaydığına her zaman inanmışımdır.

  • Maddi Borçlardan Kurtulmanın Yolları

    İş ve özel hayatımız da;iş bitirici , objektif , bilgi düzeyi yüksek, istekli, iletişimi kuvvetli insan olalım ama ne olur bunlardan daha fazla doğrucu ve dürüst bir insan olmaya gayret edelim,aradığımız elemanlarda da ahlaki yetkinliğe diğerlerinden daha çok önem verelim. Benim çalışanım hem işini iyi bilen, mesleğinin gerektirdiği sorumlulukları en iyi biçimde yerine getiren ama bunlardan daha fazla ahlaki donanımı yüksek, doğruluğa dürüstlüğe önem veren bir çalışan olmalı.

9 Mart 2014 Pazar

AFFETTİM AMA... | Hiç yorum yok:





Sana affedilmeyecek kadar büyük hata yapan birine akıl sınırlarının bittiği yerden başlayacak ceza vermek istiyorsan. Bütün samimiyetinle AFFET.
Hissedilen her şeyi arşivleyen KADER kendisiyle en iyi biçimde ilgilenecektir... 
Şems'i Tebrizi


*Hayatımın en zor döneminde bana destek olmak yerine , sen daha burada mısın diyerek aklınca bana şaka yaptığını zanneden sözde arkadaşımı AFFETTİM.

*Küsme eyleminin ne kadar faydasız bir eylem olduğunu , sorun ne ise bunu karşılıklı konuşarak çözümlemek gerektiğini bir türlü anlatamadığım yakınlarımı AFFETTİM.

*Sıra beklerken , güya çaktırmadan önüme geçmeyen çalışan , sırada beklediğim için beni geri zekalı kendisini de uyanık zannedenleri AFFETTİM.

*Araç kullanıp aynı zamanda cep telefonu ile konuşurken kavşak dönmeye çalışan ama bu arada az daha bana çarpacak olan sürücüyü AFFETTİM.

*Alışveriş merkezlerinin otoparkında , iki araçlık yeri tam ortalayarak aracını parkeden dolayısı ile , yer bulamadığımdan otoparkın içinde beni dönüp durduran malum kişiyi AFFETTİM.

*Gecenin 1’inde matkap sesi ile beni yatağımdan  fırlatan komşumu AFFETTİM.

*Apartmanın bahçesinde , yavru kedileri beslediğim için bana sinir olan, bu kedilerin arabasının altındaki boruları kemirdiğini söyleyen ve bunları beslediğim için , iş yerimdeki tanıdığı patronlarım ile görüşüp beni işten attırmaya çalışacağını söyleyen komşumu AFFETTİM.
*.....
*…..
*…..
AFFETTİM AFFETTİM AFFETTİM ve HEPSİNE HAKKIMI HELAL ETTİM


AMA

*Sağcısından solcusuna  , ataestinden  sözde dindarına ; içi tamamen para hırsı ve koltuk sevdası bürümüş , insanlığı ölmüş idarecilerimizi , yöneticilerimizi , politikacılarımızı , sözde devlet adamlarımızı AFFETMİYORUM.

*Mevki için,  yaşına başına bakmadan  başındaki insanlara her türlü yalakalığı yapmaktan çekinmeyenleri ve onların bu yalakalıkları karşısında, kendini bir ..k sanıp , bu davranışlara çanak tutanları AFFETMİYORUM.

*Kendi emeği , alın teri ile kazanmak yerine veya bu şekilde kazandığının haricinde, hep daha fazlasını isteyen nefsine boyun eğip, başkalarının hakkını da gasp edenleri AFFETMİYORUM.


*Hangi siyasi görüşte olursa olsun , sonuçta 15 yaşında bir çocuğun öldürülmesini haklı göstermek adına , “teröristin teki idi” diyenleri AFFETMİYORUM.

*Sorumluların görevini yerine getirmemesinden dolayı, feribot kazasında vefat eden 5 yaşında bir yavrucak için, “zaten lösemi hastası imiş nasıl olsa ölecekti” diyenleri AFFETMİYORUM.  

*Parası için özürlüleri dahi , hatta anne babasını bile dövmekten çekinmeyen beyni özürlüleri AFFETMİYORUM.

*Daha fazla toprak daha fazla saltanat uğruna , kadınları bebekleri dahi acımasızca öldürmekten çekinmeyen diktatörleri  AFFETMİYORUM.

*Hangi siyasi görüşte olursa olsun, ister sağcı ister solcu  ; sırf kendi görüşünde değiller diye ,kendi kafalarınca suçlu gördükleri insanları, aylarca sistemli olarak,işkencelere maruz bırakanları AFFETMİYORUM.

*Başörtülüsü ne de , mini eteklisi ne de saygı duyarak, kardeşçe geçinmeye çalışmak yerine , karşısındaki başörtülü veya mini etekli diye, onlara en ağır hakaretleri uygun görenleri AFFETMİYORUM

*Devletin geleceği ve düzeni için öz oğlunu öldürdüğü söylenen padişahı , oğlunun öldürülmesi anında Kuran-ı Kerim okuyor olsa bile , öncelikle bir baba olduğunu, boğdurttuğu insanında öz oğlu olduğunu  unuttuğu için AFFETMİYORUM.

*Sapıkları AFFETMİYORUM

*Yalancıları AFFETMİYORUM

*Dolandırıcıları AFFETMİYORUM

***Kısacası içinde ALLAH korkusu olmayanları affetmiyor ve Yüce Yaratıcının bunları öncelikle ıslah etmeye çalışması hala anlamıyorlarsa  hak ettikleri şekilde cezalandırması için dua ediyorum.

Anlatmak istediklerimi en güzel , en anlaşılır şekilde sonlandırayım:

Fe men ya'mel miskâle zerratin hayran yerah. 
Ve men ya'mel miskâle zerratin şerran yerah.
Kim zerre ağırlığınca bir hayır işlerse onun mükafatını görecektir.

Kim de zerre ağırlığınca bir kötülük işlerse onun cezasını görecektir.
Zilzal 7-8


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder