TAVSİYE ETTİĞİM KONULAR

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
  • Bursa Gezi Rehberi

    Evliyaları , Türbeleri,Külliyeleri,Hanları,Yüzyıllık Evleri,Tarihi Kapalı çarşısı,Teleferiği,Tarihi Camileri, Mimari Yapıları,600 Yıllık Çınarları, Tarihi Çarşılı Irgandı Köprüsü,Tarihi Evleri,Kaplıcaları,Çinisi, İpeği,Havlusu,Kestane Şekeri,İskender Kebabı, ,Mudanya’sı,Trilye’si,Cumalıkızık’ı,Misi’si ve Uludağ’ı ile Bursa’yı ziyaret etmeniz için bir çok neden bulunmaktadır.

  • Çanakkale Şehitliği ve Gelibolu Gezi Rehberi

    Güzel Türkiye’mizin hemen her yerinde gezilecek,görülecek ve ibret alınacak nice harika beldeler var. Atalarımızın , bu vatana hizmetlerini anlamaya çalışmak elbette ki biz torunları için çok önemlidir.Bu vatan topraklarında , bu gün özgürce yaşamamızı onlara borçluyuz. Geçmişimizi ve büyüklerimizi anlamamızı sağlayacak en önemli yerlerden biri de Çanakkale Şehitliğidir.

  • Küsmek

    Yine sıkıntılı bir gece, yine evin içinde sessizlik. Ali yalnız başına evin içinde dolaşmaya başladı. Önce biricik kızının odasına girdi. Yerde ki oyuncaklarına baktı. Yatağının üzerindeki yastığını alıp kokladı.Kızının kokusunu içine çekti.Daha sonra,oturma odasına geçti ve koltuğa oturup düşünmeye başladı. Eşi ile yaşadığı kaçıncı kırgınlık kaçıncı küslüktü. Artık bu küs kalmaları haftalarca sürebiliyordu. Aynı evin içinde iki yabancı gibiydiler.

  • Bu Çocukların Suçu Ne?

    Ahmet henüz 8 yaşın da idi.O akşam Annesi ve kız kardeşi ile birlikte yemeklerini erkenden yediler.Babası yine bu akşamda onlarla birlikte yemekte yoktu.Ahmet Annesine sorduğunda,her zamanki cevabı almıştı’’ Gelir yavrum iştedir.İşleri uzadı herhalde.Hadi sen yemeğini bitir ve doğru ödevinin başına git’’.Ahmet yemekten sonra odasına çekilip ödevlerini yapmaya koyuldu.Bitirince de hemen pijamalarını giyip yattı.

  • Güler Yüz Tatlı Dil

    Güler yüz ve tatli dilli olan insanlar , çevresine ışık ve güzellik saçarken,asık suratlı karşısındakine ufacık gülümsemeyi , selamlaşmayı bile çok gören insanların ise çevresine karanlık ve olumsuzluk yaydığına her zaman inanmışımdır.

  • Maddi Borçlardan Kurtulmanın Yolları

    İş ve özel hayatımız da;iş bitirici , objektif , bilgi düzeyi yüksek, istekli, iletişimi kuvvetli insan olalım ama ne olur bunlardan daha fazla doğrucu ve dürüst bir insan olmaya gayret edelim,aradığımız elemanlarda da ahlaki yetkinliğe diğerlerinden daha çok önem verelim. Benim çalışanım hem işini iyi bilen, mesleğinin gerektirdiği sorumlulukları en iyi biçimde yerine getiren ama bunlardan daha fazla ahlaki donanımı yüksek, doğruluğa dürüstlüğe önem veren bir çalışan olmalı.

8 Eylül 2012 Cumartesi

İHTİYAR BEBEK | 4 yorum:

MÜZİK EŞLİĞİNDE OKUMAK İSTERSENİZ TIKLAYIN



İhtiyar Bebek

Ağlama küçüğüm
Ağlama canım bebeğim
Ağlama yavru meleğim
Biliyorum ki meme verseler, susacaksın
Karnın doysa, mışıl, mışıl uyuyacaksın
Kim bilir, rüyanda hangi meleklerle buluşacaksın
Ne güzel çocuksun sen
Sanki senin yüzüne, Yaratan kendi sevgisini nakşetmiş
Seni sallayıp sevsem, gözlerinle bile güleceksin
Biraz serpildiğinde emekleyeceksin
Yürüyüp babana, annene koşacaksın
Delikanlılığında, gönlüne ne sevdalar düşecek
Yunus misali, engin düşüncelere dalıp çıkacaksın
Yaşamın gel gitlerine, sende kapılacaksın
Kapıldığın anaforlarda, üzülüp hatta kırılacaksın
Yaşama inancını yitirmeden, inatla hayata sarılacaksın
Her canlı gibi, sende neslini sürdüreceksin
Ergenlik çağın bitip, çoluk çocuğa karışacaksın
Baba, anne şefkatiyle, onlara sarılıp koruyacaksın
Hayat bu, bilinmez ki
Hüzünle, neşeyle, sevgiyle yoğrulacaksın
Belki de ömür boyu mutlu olacaksın
Yerini bir gün, çocuklarına bırakacaksın
Saçlarına ak düşecek, eline baston alacaksın
Hazan zamanı, son demdir bu dem
Allahın lütfu olan, torunlarınla oynayacaksın
Dizlerinde derman, gözlerinde fer kalmayacak
Sende deden gibi, ihtiyarlayacaksın
Bu güzel yüzüne, bakarak söylediğim, bu sözleri
Sen hiç hatırlamayacaksın
İhtiyarlayacaksın, bebeğim 
İhtiyarlayacaksın
NUH YILDIZ

Sevgili ZiŞuur'un (zisuurblog.spot.com) sitesinde yukarıdaki fotoğrafı görünce etkilendim ve Nuh YILDIZ'ın güzel şiiri ile bu resmi bütünleştirmek istedim.

Bu kadar yaşarmıyım onu bir Yüce Yaratıcımız bilir ama ben hasta yatağında kucaklamaktan önce,aşağıdaki resimde olduğu gibi ,sağlık ve afiyetle,yan yana,diz dize torunlarım ile birlikte olmayı tercih ederdim.

ALLAH(cc)bu günleri görmeyi bana,eşime ve sizlere nasip etsin İNŞALLAH.





Selam ve Muhabbetle

4 yorum:

  1. Amin inşaAllah rabbim sizlere nasip eder böylesi güzel günleri çoluk çocuk torun torbalı yaşamı.Hayat onlarla pek bir güzel olur cıvıl cıvıl etrafta koşuşturmaları bir an hayali geldi gözlerimin önüne farkettim yüzümde beliren tatlı gülümsemeyi.İlk resme baktığım da aklıma ilk gelen dedenin toprak olup bebeğin dede oluşu ve kendi torununu kucaklayışı geldi .Hayat bu devir teslim işte .

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Vişnap hoşgeldin.

    Rahmetli Babam gibi daha gelmemiş günlerin tasasını kuruyorum herhalde ama sağlıkla afiyetle efrafımda "dede dedeeeeee" diye dolaşan torunlarımı görmeyi de çok isterdim doğrusu.
    Eşim o zamanlar için kafamızı dinlemek isteriz,sessizlik ararız diyor ama olsun ben onlarla oynamak,sırtımda taşımak(aynısını Rahmetli Babaannem de benim için yaparmış)torun torba hep birlikte olmak isterim.
    ALLAH(cc) bu güzel günleri hepimize nasip etsin İNŞALLAH.

    YanıtlaSil
  3. İnşallah görürsünüz o günleri sağlıkla.gerçekten çok etkileyici ve güzel olmuş yazıyla resim,paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. @Nalan İYİDOĞAN : Hoşgeldiniz.

    İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum.
    Resim beni çok etkilemişti.Nuh YILDIZ'ın şiiri ile de gerçekten çok uyum sağladı.
    Selam ve Muhabbetle

    YanıtlaSil