TAVSİYE ETTİĞİM KONULAR

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
  • Bursa Gezi Rehberi

    Evliyaları , Türbeleri,Külliyeleri,Hanları,Yüzyıllık Evleri,Tarihi Kapalı çarşısı,Teleferiği,Tarihi Camileri, Mimari Yapıları,600 Yıllık Çınarları, Tarihi Çarşılı Irgandı Köprüsü,Tarihi Evleri,Kaplıcaları,Çinisi, İpeği,Havlusu,Kestane Şekeri,İskender Kebabı, ,Mudanya’sı,Trilye’si,Cumalıkızık’ı,Misi’si ve Uludağ’ı ile Bursa’yı ziyaret etmeniz için bir çok neden bulunmaktadır.

  • Çanakkale Şehitliği ve Gelibolu Gezi Rehberi

    Güzel Türkiye’mizin hemen her yerinde gezilecek,görülecek ve ibret alınacak nice harika beldeler var. Atalarımızın , bu vatana hizmetlerini anlamaya çalışmak elbette ki biz torunları için çok önemlidir.Bu vatan topraklarında , bu gün özgürce yaşamamızı onlara borçluyuz. Geçmişimizi ve büyüklerimizi anlamamızı sağlayacak en önemli yerlerden biri de Çanakkale Şehitliğidir.

  • Küsmek

    Yine sıkıntılı bir gece, yine evin içinde sessizlik. Ali yalnız başına evin içinde dolaşmaya başladı. Önce biricik kızının odasına girdi. Yerde ki oyuncaklarına baktı. Yatağının üzerindeki yastığını alıp kokladı.Kızının kokusunu içine çekti.Daha sonra,oturma odasına geçti ve koltuğa oturup düşünmeye başladı. Eşi ile yaşadığı kaçıncı kırgınlık kaçıncı küslüktü. Artık bu küs kalmaları haftalarca sürebiliyordu. Aynı evin içinde iki yabancı gibiydiler.

  • Bu Çocukların Suçu Ne?

    Ahmet henüz 8 yaşın da idi.O akşam Annesi ve kız kardeşi ile birlikte yemeklerini erkenden yediler.Babası yine bu akşamda onlarla birlikte yemekte yoktu.Ahmet Annesine sorduğunda,her zamanki cevabı almıştı’’ Gelir yavrum iştedir.İşleri uzadı herhalde.Hadi sen yemeğini bitir ve doğru ödevinin başına git’’.Ahmet yemekten sonra odasına çekilip ödevlerini yapmaya koyuldu.Bitirince de hemen pijamalarını giyip yattı.

  • Güler Yüz Tatlı Dil

    Güler yüz ve tatli dilli olan insanlar , çevresine ışık ve güzellik saçarken,asık suratlı karşısındakine ufacık gülümsemeyi , selamlaşmayı bile çok gören insanların ise çevresine karanlık ve olumsuzluk yaydığına her zaman inanmışımdır.

  • Maddi Borçlardan Kurtulmanın Yolları

    İş ve özel hayatımız da;iş bitirici , objektif , bilgi düzeyi yüksek, istekli, iletişimi kuvvetli insan olalım ama ne olur bunlardan daha fazla doğrucu ve dürüst bir insan olmaya gayret edelim,aradığımız elemanlarda da ahlaki yetkinliğe diğerlerinden daha çok önem verelim. Benim çalışanım hem işini iyi bilen, mesleğinin gerektirdiği sorumlulukları en iyi biçimde yerine getiren ama bunlardan daha fazla ahlaki donanımı yüksek, doğruluğa dürüstlüğe önem veren bir çalışan olmalı.

15 Nisan 2012 Pazar

GÜLER YÜZ TATLI DİL | 7 yorum:


*(Bu yazımın tarafımca seslendirilmiş hali ,sayfa sonundadır.)

                                 Bursa Kültürpark’ta iki Ağabeyimiz her sabah yürüyüş yapıyor.Yürüyüş yaptıkları saatte orta yaşlı bir beyle karşılaşıyorlar.Bu beyde aynı saatlerde hem köpeğini dolaştırıyor hem de yürüyüş yapıyor.Bizim ağabeyler , her defasında bu beyi gördüklerinde gülümseyerek selam veriyorlar.Ama karşıdaki bey hiçbir karşılık vermiyor.Ne selam Ne gülümseme hiçbir tepki yok.

1-2-3 derken her sabah aynı sahne yaşanıyor.Bizim ağabeyler gülümseyerek selam vermeye devam ediyorlar ama karşıdakinde hiçbir gelişme yok. Böyle geçen bir hafta sonun da , yine aynı durum yaşanınca,Ağabeylerden biri artık dayanamıyor ve yine hiçbir tepki göstermeden yürümeye devam eden beyin koluna hafifçe dokunarak “Beyefendi bir dakikanız var mı size bir şey söylemek istiyorum” diyor.

Karşıdaki bey buyurun sizi dinliyorum deyince bizim ağabey”Kusura bakmayın ama bir haftadır her sabah yürüyüşlerde karşılaşıyoruz ve her sabah biz size gülümseyerek günaydın diyor selam veriyoruz ama siz hiçbir tepki göstermiyorsunuz.Biliyormusunuz şu yanınız da dolaşmaya çıkardığınız köpeğiniz bile bizi artık tanıdı ve bizi gördüğünde kuyruğunu hızlı hızlı sallamaya başlıyor ama sizden hala hiçbir tepki gelmiyor.Size sadece bunu söylemek istedim.Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum" diyor ve yürüyüşlerine devam ediyorlar.

Ertesi gün yine yürüyüşte karşılaşıyorlar ama bu sefer ne oluyor biliyormusunuz , 1 haftadır karşısındaki 
insanların selamlaşma ve hayırlı günler dileklerine kayıtsız kalan beyefendi bu sefer daha bizim ağabeyler demeden o atılarak günaydın dileklerini iletiyor.

Sevgili dostlarım , nasıl ki bir soğuk hava ile karşılaştığımızda bedenimiz ürperiyor,titriyor dış faktörlerden etkileniyor ise,tatlı dil ve güler yüzde insan ruhunu psikolojisini olumlu etkilediğini unutmamalıyız. 
Karşıda gördüğüm bir arkadaşımın,komşumun,apartman görevlimizin,mesai arkadaşlarımın güler yüzü , tatlı dili bana hep pozitif enerji vermiştir.İş yerimdeki amirimin güler yüz ve tatlı dilli yaklaşımı beni hep olumlu yönde motive etmiştir. 

Güler yüz ve tatli dilli olan insanlar , çevresine ışık ve güzellik saçarken,asık suratlı karşısındakine ufacık gülümsemeyi , selamlaşmayı bile çok gören insanların ise çevresine karanlık ve olumsuzluk yaydığına her zaman inanmışımdır.

 Sevgili dostlarım bu hayat çarkı , bu örf ve geleneklerin kayboluşu , bu dünya koşuşturmacası,bu başımı kaşıyacak vaktim yok düzmecesi,bu borçları nasıl ödeyeceğim düşüncesi , bu patronun istediği tabloyu nasıl yapacağım tasası, içinde o kadar kayboluyoruz ki , işyerin de her zaman birlikte çalıştığımız arkadaşımıza,oturduğumuz apartmandaki komşumuza,mahallemizi temizliğe gelen görevliye,bir parkta yürüyüş yaparken her zaman karşılaştığımız kişiye,gittiğimiz marketteki kasiyere vs.bir günaydını veya bir teşekkürü çok görüyor aklımıza bile getirmiyoruz.Ama şunu hiç unatmamalıyız ki güler yüzlü tatlı dilli insanlar aile ilişkilerinde,arkadaş ilişkilerinde , sosyal ilişkilerde daima başarılı olurlar. 

Güler yüzlü ve tatlı dilli olmak dileği ile, sağlıcakla kalınız...




Bu yazımı, Bizim Bloglar Mahallesi, Blogum Seslendi Kampanyasına destek vermek amacıyla, seslendirildirip,aşağıda yayınladım.
Amacımız ; Özellikle görme engelliler olmak üzere,tüm okuma güçlüğü ile yaşamak zorunda olanlara bir parça olsun destek verebilmektir.
GÜLER YÜZ TATLI DİL


 Kampanya hakkında detaylı bilgi almak için ; http://etkinlikler.bloglarmahallesi.com/bbmkampanyalari.html ve 
adreslerini ziyaret edebilirsiniz. 

7 yorum:

  1. Günaydın tavuklar, horozlar

    Artık memnunum yaşamaktan

    Sabah erken kalktığım zaman

    Siz varsınız

    Gündüz işim var, arkadaşlarım

    Gece yıldızlar var, karım var

    Günaydın tavuklar, horozlar!

    NECATİ CUMALI

    (Gönderen : A Sinder)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum Alper'im

      Hepimizin ; Gün ve gecelerinin hayırlı,sağlıklı,mutlu,bereketli olması dilek ve dualarımla...
      Selamlar

      Sil
  2. Çok keyif alarak bir çırpıda okuduklarımdan oldu bu yazınız da emeğinize sağlık olsun. Günaydın, tünaydın bir selam,bir merhabadır istediğimiz minicik bir güler yüzdür karşımızdakinden beklediğimiz bunun hasretini duydurmasın yüce rabbim .hep selam sevgi ile kalsın bütün insanlarımız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum vişnap

      Güzellikler için de sevdiklerinizle birlikte geçireceğiniz nice günlere günaydın demeniz dileklerimle.
      Şu anda saat sabahın 07:43'ü.Size ve tüm dostlara gönülden sesleniyorum GÜNAYDINNNNNNNNNNNNNNNNN

      Sil
  3. s.a levent bey.beş buçuk yıl özel sektörde bir mağazada çalışıyordum.bayramdan 3 gün önce işten ayrıldım.işten ayrılma sebebim ise.patronun sürekli olarak günlük beni aşağılaması bana bağırması çağırması beni sürek böyle taciz etmesi en yine bu sebeplerden dolayı bana aşırı derecede bağırdı çağırdı ve hakaret etti bende tartıştım biraz tartıştıktan sonra artık bu olaylara dayanamayıp işten ayrıldım.patronum bana ilk başta tazminatımı vereceğini söyledi söylediği için de ben bölge çalışmaya gitmedim.inandım ona 10 gün beni oyaladı.10 gün sonra tazminatımı sordugumda vermiyecegini ve benim kendi isteğimle hiç bir olay olmadan işten ayrıldığımı idda etti.ve ıspatlayamam diyede beni tehtid etti.işyerinde çalışan bir arkdaş daha var.fakat işten çıkartırılım kokusu ile şahitlik yapmıyor ama benden bir hafta önce yine bu söylediğim sebeplerden dolayı bir bucuk ay çalışmış iken işten çıkartırıldı.ve çalıştı süre içerisinde benim şahsen patron tafafından böyle gurur kırıcı aşşağılıyıcı hakaret edici davranışlarına da şahit oldu bu arkdaş şahitlik yapabilirmi lütfen bana yardımcı olun coluğumun cocuğumun rıskını yedirmek istemiyorum lütfen levent bey bana güzel bir yol gösterin ...sağlıcakla kalın

    YanıtlaSil
  4. Ben 7 yıldır bir yerde calisiyorum son 7 ay içinde şeker hastalığına yakalandim sinir depresyon uyku ilaç larina başladım günde 13 saat ayaktayim çok zorlanıyorum işten ayrılmak istiyorum tazminatı mi alabilirmi yim

    YanıtlaSil
  5. 7 yıldır bir yerde calisiyorum son 7 ay içinde şeker hastalığına yakalandim sinir depresyon uyku ilaç larina başladım günde 13 saat ayaktayim çok zorlanıyorum işten ayrılmak istiyorum tazminatı mi alabilirmi yim haftalik izin vermiyor 15 günde bir izin yapıyoruz lütfen bu konuda bilgilendirin

    YanıtlaSil