TAVSİYE ETTİĞİM KONULAR

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
  • Bursa Gezi Rehberi

    Evliyaları , Türbeleri,Külliyeleri,Hanları,Yüzyıllık Evleri,Tarihi Kapalı çarşısı,Teleferiği,Tarihi Camileri, Mimari Yapıları,600 Yıllık Çınarları, Tarihi Çarşılı Irgandı Köprüsü,Tarihi Evleri,Kaplıcaları,Çinisi, İpeği,Havlusu,Kestane Şekeri,İskender Kebabı, ,Mudanya’sı,Trilye’si,Cumalıkızık’ı,Misi’si ve Uludağ’ı ile Bursa’yı ziyaret etmeniz için bir çok neden bulunmaktadır.

  • Çanakkale Şehitliği ve Gelibolu Gezi Rehberi

    Güzel Türkiye’mizin hemen her yerinde gezilecek,görülecek ve ibret alınacak nice harika beldeler var. Atalarımızın , bu vatana hizmetlerini anlamaya çalışmak elbette ki biz torunları için çok önemlidir.Bu vatan topraklarında , bu gün özgürce yaşamamızı onlara borçluyuz. Geçmişimizi ve büyüklerimizi anlamamızı sağlayacak en önemli yerlerden biri de Çanakkale Şehitliğidir.

  • Küsmek

    Yine sıkıntılı bir gece, yine evin içinde sessizlik. Ali yalnız başına evin içinde dolaşmaya başladı. Önce biricik kızının odasına girdi. Yerde ki oyuncaklarına baktı. Yatağının üzerindeki yastığını alıp kokladı.Kızının kokusunu içine çekti.Daha sonra,oturma odasına geçti ve koltuğa oturup düşünmeye başladı. Eşi ile yaşadığı kaçıncı kırgınlık kaçıncı küslüktü. Artık bu küs kalmaları haftalarca sürebiliyordu. Aynı evin içinde iki yabancı gibiydiler.

  • Bu Çocukların Suçu Ne?

    Ahmet henüz 8 yaşın da idi.O akşam Annesi ve kız kardeşi ile birlikte yemeklerini erkenden yediler.Babası yine bu akşamda onlarla birlikte yemekte yoktu.Ahmet Annesine sorduğunda,her zamanki cevabı almıştı’’ Gelir yavrum iştedir.İşleri uzadı herhalde.Hadi sen yemeğini bitir ve doğru ödevinin başına git’’.Ahmet yemekten sonra odasına çekilip ödevlerini yapmaya koyuldu.Bitirince de hemen pijamalarını giyip yattı.

  • Güler Yüz Tatlı Dil

    Güler yüz ve tatli dilli olan insanlar , çevresine ışık ve güzellik saçarken,asık suratlı karşısındakine ufacık gülümsemeyi , selamlaşmayı bile çok gören insanların ise çevresine karanlık ve olumsuzluk yaydığına her zaman inanmışımdır.

  • Maddi Borçlardan Kurtulmanın Yolları

    İş ve özel hayatımız da;iş bitirici , objektif , bilgi düzeyi yüksek, istekli, iletişimi kuvvetli insan olalım ama ne olur bunlardan daha fazla doğrucu ve dürüst bir insan olmaya gayret edelim,aradığımız elemanlarda da ahlaki yetkinliğe diğerlerinden daha çok önem verelim. Benim çalışanım hem işini iyi bilen, mesleğinin gerektirdiği sorumlulukları en iyi biçimde yerine getiren ama bunlardan daha fazla ahlaki donanımı yüksek, doğruluğa dürüstlüğe önem veren bir çalışan olmalı.

16 Ağustos 2012 Perşembe

İnternetten Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır? | 12 yorum:



Yıllarca çalışıp emeklilik hayali kuranların ellerinde dilekçe kurum kurum dolaşması sona erdi. 
Yaş ve günü dolan SSK ve Bağ-Kurlular artık internet ortamında,e-devlet üzerinden  yapacakları başvuru ile emeklilik işlemlerini başlatacaklar.
İşlemler elektronik ortamdan yapılacağı için emekli maaşı bağlama süresi de kısalmış olacak.İnternet üzerinden emeklilik talebinde bulunanlara ,başvurularının kabul edildiği ve aylıklarının bağlanması da cep mesajıyla haber verilecek.
Uygulama 25.07.2012 itibari ile başladı ve hatta bir hafta içinde 300 kişinin de başvurusu alındı.

Bu güne kadar nasıl yapılıyordu?


SSK ve Bağ-Kur’lular; Emeklilik aylıklarının bağlanması veya diğer ödenek tahsis etme işlemleri (sürekli iş göremezlik geliri, ölüm geliri ile yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı, yaşlılık ve ölüm toptan ödemesi ile evlenme ve cenaze ödeneği almak) için bugüne kadar bizzat kuruma giderek ya da vekili aracılığı ile ‘Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi’ adı verilen belgeyi doldurarak SGK’ya doğrudan veya posta yoluyla müracaat etmek zorundaydı.


İnternetten emeklilik başvurusu nasıl yapılacak?



1- Başvurular e-devlet şifresiyle, e-devlet portalından yapılabileceği için öncelikle e-devlet şifrenizin olması gerekiyor.
E-devlet şifresinin nasıl alındığını burdaki yazımızda anlatmıştık.

2 - E devlet şifremizi aldıktan sonra  https://www.turkiye.gov.tr/ linkini tıklıyoruz.E-devlet şifremiz ile sisteme giriş yaptıktan sonra ; Sol üst tarafta , sorgulamaların altında yer alan başvurular adımını tıklıyoruz.


3- Başvuruları tıkladığımızda ekranın sağ tarafında açılan ekrandan,

'Sosyal Güvenlik Kurumu' başlığının altında yer alan
‘Ortak (4A/4B/4C) Hizmetler’, 
‘Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesinin Verilmesi’ seçeneklerine sırasıyla giriyoruz.

4- ‘Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesinin Verilmesi’ seçeneğine girdikten sonra , yeni başvuru adımını tıklıyoruz.Bu adımda yer alan 

Tahsis Talep Türü : Yaşlılık aylığı adımını seçiyoruz.(Malüllük,ölüm gibi aylıklar için başvurularda bu adımdan yapılıyor)
Sigortalı Türü : SSK'lı isek 4/A SSK kısmını ; Bağkur'lu isek 4/B BAĞ-KUR kısmını seçeceğiz.
Ekle kısmına bastığımızda,çıkan ekranda sigortalı bilgilerinizi güncelleyip talebinizi oluşturmuş olacaksınız.

5- Yukarıdaki işlemleri tamamladığımızda Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi’nin ‘Barkod numaralı’ dökümü yine internet ortamından alabileceğiz.


6- Başvurunun kabulü ve aylık bağlanması ile ilgili bilgilendirme mesajı,sigortalı bilgileriniz(4.maddede bahsedildi) kısmında yer alan cep telefon numaranız kısmına girdiğiniz telefonunuza gelecektir.


Bağlanacak aylıklarınızı;Sevdiklerinizle birlikte , hayırlı,sağlıklı,mutlu bir biçimde harcamanızı ve şu fakiri de ,dualarınıza ortak etmenizi diliyorum.


Aşağıda yer alan resim burda yer alan yazımızda bahsettiğimiz,Huzur Evi etkinliğimiz sırasında çekilmiştir.




Güzelliği görme yeteneğini kaybetmeyen asla yaşlanmaz.
William Ewart Gladstone

12 yorum:

  1. Sevgili Levent güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş yüreğinize sağlık izninizle ben de twitter ve FF de quupta gtalkta paylaşmak isterim.

    YanıtlaSil
  2. Elbetteki Vişnap.
    Ne kadar çok kişiye faydamız dokunsa o kadar çok dua alırız değilmi?
    Selamlar

    YanıtlaSil
  3. Naciye Arseven25 Kasım 2012 23:23

    Levent bey bir seye daha aciklik getirirseniz cok sevinirim. Odememin son birkac yili disardan yapildiysa nasil basvruda bulunacagim.Anlattiginiz sekilde basvuruda bulunmayi denedim ancak isten cikis bildirgesi vermediyseniz basvuruda bulunamazsiniz uyarisi aliyorum.Disardan odemelerde isten cikis bildirgesi nasil oluyor?

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Naciye Hanım

    Normalde İşçinin , emekliliği için gerekli olan İşten ayrılış bildirgesini , emekliliğe hak kazandığı tarihteki bağlı olduğu son işveren tarafından doldurulur.
    Fakat sizin örnekte olduğu gibi , emekliliği için kalan yıllarını,her hangi bir işverene tabi olmadan, İsteğe bağlı sigortalı olarak kendisi ödemesini yapıb tamamlayan bir kişi ;
    1 - Bulunduğu ildeki Sigorta il müdürlüğüne gidecek,
    2 - Bağkur tahsis servisine başvuracak,
    3 - Kapanış kayıdını yaptıracak,
    4 - Bu işlemden sonra internetten başvuru yapacak.
    İşleyiş bu şekilde.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. Tekrar Merhaba Naciye Hanım

    Yukarıdaki mesajıma ek olarak şunlarıda belirtmek istiyorum.

    Emekliliği hak etmiş iseniz ;
    Gideceğiniz sigorta il müdürlüğünde "sigortalama"servisine de başvurabilirsiniz.
    Bu servise başvurup "İsteğe Bağlı Durdurma"dilekçesi vererek kapanış kayıdınızı yaptıracaksınız.
    Selamlar Saygılar

    YanıtlaSil
  6. Naciye Arseven4 Aralık 2012 00:57

    Levent bey ilginiz ve yardiminiz icin cok tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  7. Tekrar Hoş Geldiniz Naciye Hanım

    Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

    Selamlar


    YanıtlaSil
  8. Levent Bey, emekliliğim dolmasına 6 gün kaldı 6 gün sonramı talepte bulunmalıyım.

    YanıtlaSil
  9. Levent bey,
    ayrıntılı açıklamalarınız ve yol gösteren tutumunuz için çok teşekkür ederim. İnternet
    emeklilik başvurumu yaparken sitenizdeki bilgiler oldukça yardımcı oldu Allah razı olsun bu şekilde insanlara faydalı oluyorsunuz .İyi çalışmalar dilerim
    Gülay Tuncer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ALLAH cümlemizden razı olsun.
      Beni şevklendiren yorumunuz için çok teşekkür ederim.

      Sil
  10. helal olsun böyle madde madde e devlet üzerinden emekli başvurusunu açıkladığınız için . sağolun varolun.......

    YanıtlaSil
  11. merhaba,
    emekli sandığına bağlı olarak (4C ) çalışanlar e-devlet üzerinden emeklilik başvurusu yapabilir mi?

    YanıtlaSil