TAVSİYE ETTİĞİM KONULAR

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
  • Bursa Gezi Rehberi

    Evliyaları , Türbeleri,Külliyeleri,Hanları,Yüzyıllık Evleri,Tarihi Kapalı çarşısı,Teleferiği,Tarihi Camileri, Mimari Yapıları,600 Yıllık Çınarları, Tarihi Çarşılı Irgandı Köprüsü,Tarihi Evleri,Kaplıcaları,Çinisi, İpeği,Havlusu,Kestane Şekeri,İskender Kebabı, ,Mudanya’sı,Trilye’si,Cumalıkızık’ı,Misi’si ve Uludağ’ı ile Bursa’yı ziyaret etmeniz için bir çok neden bulunmaktadır.

  • Çanakkale Şehitliği ve Gelibolu Gezi Rehberi

    Güzel Türkiye’mizin hemen her yerinde gezilecek,görülecek ve ibret alınacak nice harika beldeler var. Atalarımızın , bu vatana hizmetlerini anlamaya çalışmak elbette ki biz torunları için çok önemlidir.Bu vatan topraklarında , bu gün özgürce yaşamamızı onlara borçluyuz. Geçmişimizi ve büyüklerimizi anlamamızı sağlayacak en önemli yerlerden biri de Çanakkale Şehitliğidir.

  • Küsmek

    Yine sıkıntılı bir gece, yine evin içinde sessizlik. Ali yalnız başına evin içinde dolaşmaya başladı. Önce biricik kızının odasına girdi. Yerde ki oyuncaklarına baktı. Yatağının üzerindeki yastığını alıp kokladı.Kızının kokusunu içine çekti.Daha sonra,oturma odasına geçti ve koltuğa oturup düşünmeye başladı. Eşi ile yaşadığı kaçıncı kırgınlık kaçıncı küslüktü. Artık bu küs kalmaları haftalarca sürebiliyordu. Aynı evin içinde iki yabancı gibiydiler.

  • Bu Çocukların Suçu Ne?

    Ahmet henüz 8 yaşın da idi.O akşam Annesi ve kız kardeşi ile birlikte yemeklerini erkenden yediler.Babası yine bu akşamda onlarla birlikte yemekte yoktu.Ahmet Annesine sorduğunda,her zamanki cevabı almıştı’’ Gelir yavrum iştedir.İşleri uzadı herhalde.Hadi sen yemeğini bitir ve doğru ödevinin başına git’’.Ahmet yemekten sonra odasına çekilip ödevlerini yapmaya koyuldu.Bitirince de hemen pijamalarını giyip yattı.

  • Güler Yüz Tatlı Dil

    Güler yüz ve tatli dilli olan insanlar , çevresine ışık ve güzellik saçarken,asık suratlı karşısındakine ufacık gülümsemeyi , selamlaşmayı bile çok gören insanların ise çevresine karanlık ve olumsuzluk yaydığına her zaman inanmışımdır.

  • Maddi Borçlardan Kurtulmanın Yolları

    İş ve özel hayatımız da;iş bitirici , objektif , bilgi düzeyi yüksek, istekli, iletişimi kuvvetli insan olalım ama ne olur bunlardan daha fazla doğrucu ve dürüst bir insan olmaya gayret edelim,aradığımız elemanlarda da ahlaki yetkinliğe diğerlerinden daha çok önem verelim. Benim çalışanım hem işini iyi bilen, mesleğinin gerektirdiği sorumlulukları en iyi biçimde yerine getiren ama bunlardan daha fazla ahlaki donanımı yüksek, doğruluğa dürüstlüğe önem veren bir çalışan olmalı.

8 Nisan 2012 Pazar

GAMZE ANNEM SENİN YANINDAYIZ | 8 yorum:



Bu kısa yazımı Lösemi hastalığı ile savaşan 3 yaşında bir çocuk annesi Gamze AKBAŞ için yazmak istedim.
Henüz 29 yaşında , benim kardeşim olacak yaşta ama o benim GAMZE ANNEM

Biliyorum bu durumda olan , bu acıyı yaşayan nice anneler babalar var.Daha dün iş yerimde ki bir arkadaşımızın 8 yaşındaki çocuğunun da kemoterapi tedavisi gördüğünü öğrendim.Yüreğim bu haberler ile param parça oluyor.

Yüce yaratıcımız hepimizden uzak tutsun bu hastalıkları tabi ki yaşamayan anlamaz bu acıyı ama Hz.Mevlana'nın da dediği gibi
"Herşey üstüne gelip seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde sakın vazgeçme! 
Çünkü orası gidişatın değişeceği yerdir.” 
Sabretmek ve ALLAH'a sığınmak ve bol dua etmek gerekiyor.

Bizler de Gamze Anne için ve tüm hastalar için bol bol dua edeceğiz.Ne diyor Sevgili Peygamberimiz(s.a.v.)
"En çok kabul edilen dua birbirinden uzak olan kişilerin birbirine ettiği duadır"

Bu kısa ama benim için çok önemli bilgilendirme yazımı Gamze Annenin oğluna söylediği bir söz ile bitirmek istiyorum.
"ŞİMDİ HER ŞEY YOLUNDA GİDERSE BEN DE YAŞAYACAĞIM ATAKAN.
SENİNLE BÜYÜYÜP BABANLA YAŞLANACAĞIZ"

Sizlerle dualarda buluşmak dileklerimle.

Gamze Anne için neler yapabiliriz BU LİNKTE anlatılmış.

Facebook Seninleyiz Gamze Grubu BU LİNKTE

http://gamzeakbas.blogspot.com/

Mail adresi :gamzeakbasicin@gmail.com  
Buraya atılan mailleri kendisinin okuduğu belirtiliyor.Ancak yakınlarından özel bir istek var lütfen gönderilen maillerde kısa ve olumlu cümleler kullanınız ve iyi olacağına inandığınızı belirtiniz.




8 yorum:

  1. 3 yıl 4aydır çalışıyom yıllık izin verilmiyor işten ayrıldim tazminat alabilirmiyim

    YanıtlaSil
  2. Meraba 4.5senedir calıstığım işyerimden kendi istegimle cıkmak istiyorum sene basina 1maaş hakkım varmı primim 3050 tazminat alabilirmiyim

    YanıtlaSil
  3. 3senedir calistigim is yerimden tasinma durumum var ve baska bir sehire tasinacagim kidem tazminati alabilirmiyim ...

    YanıtlaSil
  4. Kendi isteğim le istifa mektubu imzalayarak işten ayrıldım tazminat hakkım varmı acaba 3 aylık elamanım

    YanıtlaSil
  5. Kendi isteğim le istifa mektubu imzalayarak işten ayrıldım tazminat hakkım varmı acaba 3 aylık elamanım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef tazminat alma hakkınız yok.
      Hayırlı günler

      Sil
  6. Iyi gunler erkoc bey ben 2008 den beri bir isyerinde calisiyorum kendi isimi yapmak ocin bir kac ay sonra isten ayrilacagim tazminat alma hakkim nasil olur ben hic yillik izin almadim hic resmi izinlerde izin yapmadim bir tek dini bayramalrda izun vardi ondada haftalik usulu calistigimiz icin o hafta ise gelmedigimiz icin haftaliklarimizi alamadik ve sosyal haklarimizin hic birini almadim bodro almadim her ay ben ve benim haberim olmadan imzam olmadan beni baska bir isyerine sigorta girisi yapmak bu isyrrim cikartarak sonra tekrar bu isyerine almis diger isyerini kapatarak is yerleri farkli kisilere ait yani nasil alabilirim tazminatimi

    YanıtlaSil
  7. Meraba Erkoç bey ilk ise giris tarihim 15.04.2003 suanki calistigim yerdede 11. Ayda 3. seneyi doldurucam suanki prim gunum 3260 larda bunu 3500 tamamlarsam sgkdan aldigim kagitla tazminatimi alabilirmiyim yardimci olursaniz sevinirim isten ayrilmak istiyorum nedeni cok asiri haksizliklar donuyor kurtulmak istiyorum cevabinizi bekliyorum bana yol gosterirseniz sevinirim tsk ediyorum.

    YanıtlaSil